best free html templates

Nieuws

Vlam vertragende buitenjassen met inritsbare voering. Wat zijn de regels ??

Belangrijkste stelregel bij bescherming tegen hitte en vuur (EN11612) en beperkte vlamverspreiding (EN14116) is dat er altijd een index 3 materiaal op de huid gedragen moet worden. Index 3 materiaal is vergelijkbaar met EN11612 gekeurde artikelen en worden daarom als binnen voering genomen.
Voorbeeld : Miramas Polyester vlam vertragende jas heeft een binnen voering van vlam vertragend katoen volgens index 3. De lichtere norm van de buitenstof (EN14116=Index 1) 100% polyester aan de buitenkant wordt aan de binnenkant extra beschermd door de Index 3 binnen voering en mag daarom op de huid of onderkleding gedragen worden.
In een EN14116 parka mag wel een index 1 vlam vertragende voering geritst worden (Type Wales) als hieronder vlam vertragende kleding gedragen wordt volgens EN11612. Zelfs een polyester voering als de Weert is geoorloofd, echter niet aan te bevelen.
Indien onder de vlam vertragende buitenjas geen andere vlam vertragende kleding gedragen wordt, mag alleen een index 3 voering in geritst worden, zoals onze Weesp, Wamel, Macedonië of Softshell Menorca.
Een aanbeveling kan zijn om altijd de onderkleding Waalre (hemd) en Wijster (broek) te dragen, waardoor er altijd een index 3 op de huid gedragen wordt.
Indien Hydrosoft 1 laags vlam vertragende regenkleding gedragen wordt (index 1) moet er altijd vlam vertragende kleding volgens EN11612 er onder gedragen worden.

Bron: Hydrowear

Maandag 23 december 2019

Hydrowear | WB Techniek Assen

WB Techniek nu ook distributeur van TAB lampen

WB Techniek heeft het distributeurschap per direct overgenomen van Nord-Trade uit Groningen. Henk Smits (Nord-Trade) gaat genieten van zijn pensioen.
Samen met de fabrikant (Tool And Box) zullen wij de Nederlandse en Belgische markt gaan bedienen. Weder verkopers kunnen zich melden bij WB Techniek.

Wie is Tool & Box en wat ze doen
TAB Professional Lighting® is het exclusieve merk van importeur/distributeur TOOL & BOX. Een familiebedrijf sinds 1996.
Zoals onze naam doet vermoeden, zijn we gestart met de verkoop van handgereedschappen, gereedschapskarren en -koffers.

In 2002 ontdekten wij de voordelen van LED-techniek toegepast in werkverlichting en al snel breidden wij ons leveringsprogramma uit met diverse lampen.
In 2006 introduceerden wij professionele werkverlichting onder ons eigen merk TAB – afgeleid van Tool And Box.

Wij leveren onze producten uitsluitend via de vakhandel (Benelux en Duitsland) en niet aan eindgebruikers.

Waar ze voor staan
• Eerlijk en gemakkelijk zaken doen
• Professionele kwaliteit voor betaalbare prijzen
• Winstrealisatie op lange termijn voor alle partijen

Bron: WB Techniek

Woensdag 18 december 2019

TAB | WB Techniek Assen

Prijswinnaars Open bedrijvendag Drenthe 2019. 

Op 2 november 2019 hebben 39 bedrijven hun deuren geopend tussen 10.00
en 16.00 uur voor belangstellenden. Aan deze OBDD was een prijzenregen
verbonden voor bezoekers die minimaal 5 bedrijven bezochten. De uitreiking
van een aantal van deze prijzen vond eind november jl. plaats. De
prijswinnaars zijn inmiddels allemaal op de hoogte gebracht van hun prijs.

De heer J. Menninga ontvangt een Metabo boorhamer

Bron: Ondernemend Assen

Woensdag 11 december 2019

OBD | WB Techniek Assen

Momenteel is er veel discussie over PFAS gerelateerd aan o.a. regenjassen, vandaar willen wij u graag hierover informeren:

PFAS en Hydrowear producten.
De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Dit zijn door de mens gemaakte stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. Voorbeelden van PFAS zijn GenX, PFOA perfluoro octanoic acid en PFOS perfluoroctaansulfonaten . PFAS zijn in veel producten toegepast. Daardoor, en door emissies en incidenten, zijn deze stoffen in het milieu terechtgekomen en zitten nu onder andere in de bodem, in bagger en in het oppervlaktewater.
Die worden sinds de jaren 60 volop gebruikt in industriële processen en producten vanwege hun handige eigenschappen, zoals dat ze brandwerend, water- en vuilafstotend zijn. Zo gebruikt fabrikant Chemours in Dordrecht GenX, de bekendste stof uit de PFAS-familie, om Teflon te maken. Ook in blusschuim, verf en alledaagse producten als regenjassen, cosmetica en sprays om schoenen waterafstotend te maken zijn stoffen uit de PFAS-groep veel gebruikt. Sinds het milieuschandaal rond GenX (en zijn voorganger PFOA, ook wel C8 genoemd) in Dordrecht is er meer onderzoek gedaan naar deze chemicaliën. Ze blijken werkelijk overal voor te komen in ons milieu: in de bodem, in het grondwater, in sloten en rivieren. Omdat er nog geen milieunormen bestonden, heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in juli tijdelijke, strenge regels ingesteld voor het omgaan met grond waar PFAS in zit.

HYDROWEAR producten:
In alle regen- en waterafstotende kleding worden PFAS producten gebruikt.
Hydrowear Simply no Sweat en andere waterafstotende kleding met Teflon finishing, bevat C6, zonder PFOA en PFOS, welke een andere molecuul verbinding heeft dan C8. Er is een groot verschil tussen de stoffen: C8 is gevaarlijk voor het milieu, dit zijn PFOA en PFOS en C6 is geoorloofd en wordt door alle Europese doekleveranciers gebruikt en is goedgekeurd . De Europese certificeringsinstituten en Oekotex controleren al onze stoffen op gezondheid schadelijke stoffen en kleurstoffen (zogenaamde ASO kleurstoffen).
In tegenstelling tot kleding in de mode en vrije tijd worden al onze producten getest en gecertificeerd door deze onafhankelijke testinstituten en zijn in normeringen vastgelegd. 

Bron: Hydrowear

Woensdag 30 oktober 2019

Hydrowear | WB Techniek Assen

NIEUW  bij WB Techniek - Buitenverlichting

John Helper presenteert: SL-objectverlichting, bestemd voor vaste montage en geschikt voor het verlichten van buitenterreinen, werkplaatsen, straten en wegen.
Dankzij de geavanceerde LED-techniek zijn de lampen zeer energiezuinig ten opzichte van de gebruikelijke halogeen-en gasontladingslampen.
De SL-serie is verkrijgbaar in 50, 100, 150 en 200 watt. Geschikt voor permanente opstellingen binnen en buiten (IP 65).

En voor de prijs hoeft u het niet te laten!

Bron: WB Techniek

Maandag 21 oktober 2019

Buitenverlichting | WB Techniek Assen

WB Techniek kiest ook komend jaar voor Bata Industrials, waarom?

"Alle veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen je voeten terwijl je werkt. Bata Industrials gaat nog een stap verder. Door samen te werken met wetenschappers en uitgebreide interne testen uit te voeren, is Bata Industrials een trendsetter in de industrie als het gaat om technologie. Het resultaat: werk schoenen die de best mogelijke ondersteuning bieden dankzij hun perfecte pasvorm. "

Bron: WB Techniek

Maandag 30 september 2019

Bata | WB Techniek Assen

RRI-BIM SERIE:
ACCU-IMPULSMOERAANZETTERS MET AUTOMATISCHE AFSLAG


De RRI-BIM serie van Red Rooster accu-impulsmoeraanzetters met automatische
afslag heeft een hoge schroefsnelheid gecombineerd met een
nauwkeurig koppel. Deze tools hebben geen reactiekrachten
tijdens het schroefproces en de borstelloze motor is
onderhoudsvrij en zeer efficiënt.
De serie is bijzonder geschikt voor gebruik in ruimtes waar kabels
en slangen de flexibiliteit van het gereedschap hinderen, zoals in
het interieur van auto’s, bussen en treinen.

Kenmerken:
• 18 Volt Lithium-Ion batterij, keuze uit 2,0 Ah of 4,0 Ah
• Instelbaar koppel
• Elektronisch gestuurde afslag
• Fijninstelling voor de hardheid van de verbinding (elektronisch)
• Contactloze trekker met twee standen
• LED-statusindicatie:
Links, OK, NOK, Batterijspanning laag
• Inschroefsnelheid tot 4.500 omw/min

Bron: RAMI YOKOTA BV

Woensdag 18 septemberl 2019

De nieuwe RRI-BIM65T | WB Techniek Assen

Aangepaste garantie regeling
Bij HiKOKI zijn ze er trots op dat ze altijd voldoen aan de standaard van de professional. Het leveren van de meest krachtige en betrouwbare power tools is maar een deel van de diensten die ze leveren. Want waar zelfs de beste power tools een beetje aandacht nodig kunnen hebben, kan de professional soms ook wat hulp of advies gebruiken. Wij zijn er om jou en je power tools te ondersteunen, wanneer dan ook.

3 jaar power tool garantie.
Voor HiKOKI machines, inclusief accu’s en acculaders, garanderen we fabrieksgarantie voor een periode van 3 jaar vanaf de aankoopdatum van een HiKOKI product gekocht bij een erkende HiKOKI dealer. Online registratie is niet meer vereist. Bewaar het aankoopbewijs met modelnaam en serienummer en wij zorgen voor de service.

+2 jaar garantie op de AC Brushless motoronderdelen.
Naast de gratis fabrieksgarantie van 3 jaar, biedt HiKOKI 2 jaar extra fabrieksgarantie voor motoronderdelen van AC power tools met Brushless motor (machines op netstroom met een koolborstelloze motor). Hiermee komt de totale garantieperiode van alle AC brushless machines op 5 jaar!

Bron: WB Techniek

Dinsdag 17 september 2019

HiKOKI garantie | WB Techniek Assen

Nieuw in het assortiment

Binnenkort verkrijgbaar Duracell Plus Power batterijen in blister verpakking.
Waarom Duracell Power Plus?

Verbeterde technologie voor langer durende prestaties

Dankzij de supergeleidende grafiettechnologie in de kathode, garandeert Duracell Plus Power u langer durende kracht.

Betrouwbare energie voor uw belangrijkste toestellen

Elke batterij wordt getest op spanning en lekken; Duracell Plus Power is de ideale draagbare oplossing voor energie voor een breed scala van apparaten met gemiddeld en laag verbruik zoals zaklampen, rookmelders, microfoons, afstandsbedieningen, draadloze muizen en toetsenborden.

Bron: WB Techniek

Woensdag 11 septmeber 2019

Duracell | WB Techniek Assen

IN MEMORIAM

Helaas bereikte ons het nieuws dat onze (oud) collega Gerrit de Vries is overleden.
Hij overleed toch nog vrij plotseling op vrijdagavond 26 juli.
Gerrit is zeer belangrijk geweest bij de oprichting van WB Techniek.
Wij zullen Gerrit dan ook erg gaan missen en danken hem voor alles wat hij voor ons gedaan heeft. Gerrit was 71 jaar.

Op vrijdag 2 augustus 2019 wordt er om 12.00 uur afscheid genomen van Gerrit de Vries in de Berkenzaal van crematorium De Boskamp, Boskamp 5 in Assen. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten in de koffiekamer.

Gerrit ligt opgebaard aan de Pottenbakkerstraat 48. Mocht je deze week persoonlijk afscheid willen nemen, moet je even een afspraak maken met Trijntje (via de e-mail of 0592-331353).

Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies..

Bron: WB Techniek

zondag 28 juli 2019

Gerrit de Vries | WB Techniek Assen

Aangepaste openingstijden tijdens de vakantie

Tijdens de zomervakantie zijn wij gewoon geopend. De tijden zijn wel gewijzigd.
Van 15 juli t/m 23 augustus zijn wij open van 08:00 tot 17:00 uur.

Bezorgen doen wij in overleg. Wij bezorgen van 07:00 tot 07:45 uur.

Noteer de tijden in uw agenda !!!

Wij wens u een prettige vakantie.

Bron: WB Techniek

Woensdag 3 julil 2019

Vakantie | WB Techniek Assen

Pas op! Rekening 'Web Registraties Nederland' is spookfactuur

Heb jij ook zo'n mooie factuur van 'WebRegistraties Nederland' gekregen? Het ziet er erg professioneel uit. Maar pas op, dit is een spookfactuur. Betaal dus niet!

Het gaat hier om een factuurvoor een domeinregistratie. Kosten: 196 euro. De factuur ziet er zo 'echt' uit dat je geneigd bent om snel te betalen om ervan af te zijn. Doe dit niet! Een spookfactuur is een rekening die door oplichters wordt gestuurd om geld te ontfutselen van mensen. Zorg dat je er niet intrapt.

Krijg je een factuur opgestuurd waarvan je niet meteen weet waar het van is, lees dan eerst goed de kleine letters. Wacht met betalen, zelfs als er wordt gedreigd met een incassobureau.

Bron: WB Techniek

dinsdag 6 mei 2019

Spookfactuur | WB Techniek Assen

Nog betere bereikbaarheid

Vanaf 1 mei a.s gaan wij voorzichtig testen met WhatsApp. Op deze manier is het gemakkelijker om in contact te komen met WB Techniek.
Snel een foto of afbeelding doorsturen is zo een fluitje van een cent.
Hou onze website en Facebook in de gaten, daar zal het WhatsApp-nummer bekend gemaakt gaan worden.


Bron: WB Techniek

Vrijdag 26 april 2019

WhatsApp | WB Techniek Assen
Toku | WB Techniek Assen

Nieuw van TOKU.

TOKU heeft een mini-slagmoersleutel geïntroduceerd, waarmee de nieuwe standaard is bepaald. Met een lengte van slechts 100mm is de MI-14S 1/2 slagmoersleutel de compactste in het segment, dat geeft u de mogelijkheid om ook in zeer krappe ruimtes gebruik te maken van deze krachtpatser.

Bron: Rami-Yokota
donderdag 25 april 2019

"XTREME" CHEMISCH ANKER

Het nieuwe “Extreme Performance” chemisch anker van SMART, Pure Epoxy “XTREME” S-IRE, heeft Europese Technische Goedkeuringen voor gebruik in gescheurd beton en in achteraf aangebrachte wapeningsstaven. Bovendien is het nieuwe chemische anker ook gekeurd voor kleine afstanden, bovenhoofdse toepassingen, hamer- en diamantboren en watergevulde boorgaten.

Ook de zeer hoge uitrekwaarden met minimale krimp in zowel niet-gescheurd als gescheurd beton maken dit chemisch anker uiterst krachtig en flexibel!

Bron: PGB-Europe

Vrijdag 12 april 2019

Extreme Performance” chemisch anker van SMART | WB Techniek Assen

Ojee, gat te klein geboord!

We kennen het allemaal wel. Het is iedereen wel eens overkomen (zul je waarschijnlijk ontkennen), boor je een gat met een gatzaag, is het gat te klein. Maar hoe los je dit probleem op? Die vraag krijgen wij regelmatig aan de balie.

Antwoord is simpel: DE OPBOOR-ADAPTER.

Zie de afbeelding hiernaast en alles is duidelijk en het probleem kan opgelost worden. Vanaf 1 april a.s (geen grapje) is dit een standaard voorraad artikel.

Bron: WB Techniek

woensdag 27 maart 2019

Opboor-adapter WB Techniek Assen

Afvalbeheer buiten: ken jij de 25 meter regel al?

Wist je dat je als ondernemer verplicht bent om je aan de 25 meter regel te houden? Een opgeruimde buitenruimte is dus niet alleen omdat het er beter uit ziet. Maar wat is de 25 meter regel eigenlijk? 

Wat is de 25 meter regel?

De 25 meter regel is al sinds 2014 actief, maar toch bij veel ondernemers onbekend. Maar wat is die 25 meter regel eigenlijk? Simpel gezegd houdt deze regel in dat je als ondernemer verplicht bent om de 25 meter rondom je onderneming schoon te houden van afval. Dit geldt zowel voor eigen bedrijfsafval als zwerfafval. Denk onder andere aan plastic, verpakkingsmaterialen, sigarettenpeuken en etenswaren. Ontdekt de inspectie tijdens een controle toch rondzwervend (bedrijfs)afval? Dan krijg je een boete.

WB Techniek

Vrijdag 15 maart 2019

Zwerfafval WB Techniek Assen

Pack LED werklamp: nu ook leverbaar in een 10 watt uitvoering

De PACK LED van John Helper was al verkrijgbaar in een 20 watt uitvoering en is nu ook verkrijgbaar in een gunstig geprijsde uitvoering met een 10 watt LED werklamp. Ook deze uitvoering heeft de alom gewaardeerde Powerbank-functie.

Bron: Tieman Trading

maandag 11 maart 2019

John Helper WB Techniek Assen

Vanaf 15 maart 2019 leveren wij ook AEG PowerTools

AEG Powertools is een gerenommeerde producent van hoogwaardige technologisch vooraanstaande powertools. WB Techniek levert vanaf 15 maart 2019 het complete assortiment aan AEG Powertools. Van boormachine, schroefmachine, decoupeerzaag en multitool tot aan krachtige boorhamer, slijptol, schuurmachine, schaafmachine en bovenfrees. Zowel gesnoerd als voorzien van de laatste en beste accutechniek. Met een uitgebreide service zoals dat past bij een topmerk van naam.

Bron: WB Techniek

Donderdag 28 februari 2019

AEG PowerTools | WB Techniek Assen

Ojee, mijn gascilinder zit niet vol…

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Als de kou in het land is, zien we het aantal meldingen over de druk in onze gascilinders stijgen. Daarnaast komen er ook veel meldingen binnen over niet goed gevulde acetyleen gascilinders. Doen wij als gasleverancier dan iets niet goed? Of is er iets anders aan de hand? Daarom geef ik u graag een kijkje in onze “gassen”-keuken, zodat u zich hierover geen zorgen meer hoeft te maken.

Het vulproces
Voor het vullen van gascilinders wordt gebruik gemaakt van druktabellen. Een gascilinder, gemeten bij een buitentemperatuur van 15 graden Celsius en een luchtdruk van 1 bar, moet na het vullen een druk hebben van 200 (of 300) bar. In de praktijk komt het zelden voor dat het buiten ook daadwerkelijk 15 graden is. Daarom worden druktabellen gebruikt om de verschillen in druk te berekenen en te compenseren die ontstaan door de lagere of juist hogere buitentemperatuur.

Plus of min
Als een cilinder in uw gasopslag staat en het vriest buiten een paar graden, dan zult u zien dat de druk van de cilinder na het aansluiten lager is dan de verwachte 200 of 300 bar. Het verschil kan zomaar oplopen tot wel 20 bar. Dit is echter een natuurkundig proces. Door de lage temperatuur gaan de gasmoleculen dichter tegen elkaar aan liggen waardoor het volume tússen de moleculen afneemt en de druk daalt. Als de cilinder een tijdje in uw warme werkplaats staat zult u zien dat de druk vanzelf weer oploopt tot normale waarden.
Andersom werkt het net zo: als het wármer is dan 15 graden zal de druk in de cilinder juist oplopen. Geen reden voor paniek, daar zijn de cilinders prima tegen bestand.

Acetyleen
Bij acetyleen cilinders werkt het iets anders. Het acetyleengas wordt opgelost in aceton of DMF. Als de cilinder erg koud is wil de acetyleen slecht vrijkomen uit het oplosmiddel. Hierdoor heeft u misschien het idee dat de cilinder veel sneller leeg is. Uw gevoel kan kloppen, maar door de kou kan er nog tot 30% acetyleen in de cilinder blijven zitten.
Tip: zet de gascilinder een dagje binnen zodat de cilinder minder koud is en u kunt er nog vele meters mee snijden.

Kortom: Zet uw gascilinder eerst een dag op een warmere of koelere plaats. Maar let op! Zijn de verschillen groter dan 20 bar, dan kan er, ondanks vele controles, toch iets aan de hand zijn met de cilinder. Neem in dat geval direct contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bron: Westfalen

donderdag 6 december 2018

gasflessen WB Techniek Assen

30 Day Comfort Challenge

Probeer onze Steel Blue-veiligheidsschoenen uit. Bent u de eerste 30 dagen niet tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

En ontvang een gratis cadeau*.

*Deze aanbieding geldt voor alle Steel Blue-werkschoenen die zijn gekocht tussen 1 oktober 2018 en 31 maart 2019. Als de werkschoenen niet aan uw verwachtingen m.b.t. comfort voldoen, neem dan een kopie van uw aankoopbewijs mee naar het verkooppunt, waar u uw werkschoenen hebt gekocht, om deze te ruilen (tegen dezelfde waarde) of om uw geld terug te krijgen.


Bron: Steel Blue

Vrijdag 23 november 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen

Prijswijziging Bahco 2019

Door onder andere de combinatie van innovaties, de inflatie op de Nederlandse markt en productiekosten zullen de prijzen vanaf 1 februarie 2019, een prijsstijging kennen van 2,4%.

De onderstaande lijnen zullen een prijsverlaging krijgen.
De S-line doppensets.
De ERGO schroevendraaiersets.
De 1RM-steekringratelsets.

Bron: SNA Europe

vrijdag 28 september 2018

Bahco gereedachap WB Techniek Assen

HIKOKI lanceert Multi-Volt-accu's.

De innovatieve accutechnologie van de Japanse fabrikant van elektrisch gereedschap Hitachi Power Tools / HiKOKI maakt het mogelijk om 36-volt-accu's in 18-volt-machines te gebruiken. De Multi-Volt-accu's zijn vanaf september verkrijgbaar.

Eén accu, twee voltklassen – geen probleem met de nieuwe en innovatieve Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI. De lithium-ion-accu’s van 36 volt zijn uitwisselbaar met de huidige 18-volt-machines. Dat is mogelijk dankzij de intelligente verbindingstechnologie: de accu kan detecteren of ze wordt gebruikt in een 18-volt- of een 36-volt-apparaat en past de spanning automatisch aan. "Met onze Multi-Volt accu's hebben we een technologie ontwikkeld die de gebruiker niet alleen hoge prestaties, maar ook volledige flexibiliteit biedt", zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools / HiKOKI België & Nederland. De Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI zijn vanaf september verkrijgbaar.

Zelfde formaat, meer vermogen

De BSL36A18 Multi-Volt-accu's hebben een capaciteit van 2,5 ampère-uur (Ah) bij 36 volt, en bij 18 volt is dat 5,0 Ah. Dat betekent dat de 36-volt-accu's een uitgangsvermogen hebben van 1.080 watt – en dat met dezelfde grootte als een gewone 18-volt-accu. De afmetingen en het gewicht blijven nagenoeg gelijk. Daardoor kunnen de Multi-Volt-accu's gebruikt worden met een breed scala aan 18-volt-apparaten.

Lange levensduur van de accu dankzij geïntegreerd koelsysteem

De flexibiliteit van Multi-Volt-accu’s is bijzonder nuttig bij een hoog vermogen, zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe snoerloze cirkelzaag C3606DA. De 36-volt-gereedschappen hebben de helft van de stroomsterkte van 18-volt-gereedschappen nodig om hetzelfde vermogen te bereiken. Dankzij het lagere voltage en een geïntegreerd koelsysteem verhit de accu veel trager. Dat heeft een positief effect op de capaciteit en de levensduur van de accu die over een langere periode zijn volle vermogen kan leveren. Met de accu-cirkelzaag C3606DA in combinatie met de nieuwe Multi-Volt-accu’s kunnen gebruikers het voordeel ervaren van de kracht en snelheid van de nieuwe accu. De nieuwe accuschroefboormachine DS36DA profiteert ook van het 36-volt-vermogen dat door de Multi-Volt-accu's wordt geleverd. In vergelijking met de huidige 18-volt-machines is de Multi-Volt-versie tot 20 procent sneller. Naast de Multi-Volt-accu's zijn de nieuwe apparaten ook uitgerust met bijzonder krachtige en duurzame koolborstelloze motoren.

Opgeladen in 32 minuten

Met behulp van de snellader UC18YSL3 zijn de nieuwe 36-volt-accu's in slechts 32 minuten volledig opgeladen. Alle laders van Hitachi Power Tools / HiKOKI voor slide lithium-ion-accu's zijn compatibel met de nieuwe Multi-Volt-accu's. Bovendien hebben de accu's een bijzonder lange levensduur: ze kunnen tot 1.500 keer worden opgeladen zonder noemenswaardige invloed op de prestaties. De beschikbare energie in de accu wordt weergegeven op de accu zelf door middel van een viertrapslaadindicator.

Baanbrekende technologie

Qua compatibiliteit zijn de nieuwe Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI uniek in de sector. Bij vergelijkbare wattages zijn ze ook lichter en kleiner dan de concurrentie. De revolutionaire accutechnologie zet nieuwe maatstaven voor snoerloze vrijheid. "Met de nieuwe generatie Multi-Volt-accu’s doorbreekt Hitachi Power Tools / HiKOKI de beperkingen waaraan de voltklassen tot nu toe onderhevig waren", zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools / HiKOKI België & Nederland.

Bron: HiKoki

vrijdag 14 september 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen

Eén accu-systeem voor gereedschap van 9 fabrikanten

Negen fabrikanten van elektrisch gereedschap presenteren een gemeenschappelijk accu-systeem. Zo kunnen professionele vakmannen met één accu machines van verschillende merken bedienen. De basis van het Cordless Alliance Systeem (kortweg CAS) is de accu-technologie van Metabo. De andere fabrikanten die meedoen zijn Rothenberger, Mafell, Collomix, Eisenblätter, Eibenstock, Starmix, Haaga en Steinel.

Metabo zet al enige jaren in op de snoerloze bouwplaats en innoveert op accutechnologie. De nieuwste generatie van de Metabo LiHD-accu-packs levert in de 18 Volt-uitvoering met 10 accu-cellen een vermogen van max. 1.600 Watt bij een capaciteit van 8.0 Ah. “Met LiHD hebben wij zelfs voor toepassingen waarvoor zeer veel energie nodig is voldoende vermogen. Daarom kunnen wij tegenwoordig elk elektrisch gereedschap als accu-machine bouwen – en wel zo dat deze aan de eisen voldoet van professionele gebruikers wat vermogen en duur betreft”, aldus directeur Horst Garbrecht van het bedrijf uit het Duitse Nürtingen.

Aan de professionele gebruikers heeft men ook gedacht toen het idee voor CAS ontstond. “Wij spreken intensief met de gebruikers over hun eisen- en wensenpakket. En in veel van deze gesprekken staat één wens helemaal bovenaan: de flexibiliteit om met slechts één accu-systeem en de machines van verschillende merken te kunnen werken. Bij machines met snoer is dat natuurlijk ook geen probleem, daar is het stopcontact de universele interface van alle merken. Maar de accu-systemen van de afzonderlijke merken zijn tot nu toe niet onderling uitwisselbaar. Dat willen wij in ieder geval voor de machines van de CAS-partners veranderen. Zo hebben de gebruikers twee mogelijkheden: de keuze om zonder snoer te werken – en die om machines van verschillende merken net als bij gesnoerde machines te kunnen combineren”, zo legt Garbrecht de basisgedachte van CAS uit.

Gezamenlijk merk voor herkenbaarheid
“Daarbij zou technisch gezien geen eigen merk voor de samenwerking noodzakelijk zijn. De uitwisselbaarheid van accu-packs, laders en machines zou ook een feit zijn, als alle producenten de desbetreffende componenten onder hun vaste merken zouden verkopen. Maar natuurlijk is het samenwerkings-merk voor de informatie van de gebruikers enorm belangrijk. Zonder CAS zouden zij niet makkelijk kunnen herkennen welke producenten met hetzelfde accu-systeem werken en daarom onderling 100% uitwisselbaar zijn.”

Bron: Metabo

dinsdag 11 september 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen
Mobirise

Wat zijn we trots en enthousiast om u een nieuwe lijn van kledij te presenteren die al jaren hoog op ons verlanglijstje stond: De PRIO SERIE!
De PRIO-serie is een geheel nieuwe lijn van werkkleding waardoor we door grote volumes en slim denken, een goede kwaliteit kunnen aanbieden voor weinig geld.

Deze collectie werd dus ontwikkeld rekening houdend met 3 belangrijke kenmerken: hoge kwaliteit, gunstige prijs en een uitgebreid kleurenplaat.

Prijsverhogong poetspapier en doeken.

Het gaat goed met de economie en dat is heel mooi, maar dit heeft ook een keerzijde. De mondiale vraag naar grondstoffen is enorm en daardoor ontstaat er een krapte op de markt die prijsaanpassingen tot gevolg heeft. Dat is al te zien in de brandstofprijzen, energie- en loonkosten en de prijzen in het goederentransport.

Ook in onze sector hebben wij te maken met stijgende kostprijzen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om met ingang van 17 september aanstaande onze prijzen met 4,5% aan te passen, met uitzondering van ons milieuvriendelijke Eco Natural papier-assortiment.

Daarnaast hanteren wij de bruto prijslijsten van Kimberly & Clark, Vikan, SCA, DEB, Maco, Vendor en Satino Black waarop uw standaard condities op van toepassing zijn.

Bron: Boso

woensdag 18 juli 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen

ER VERANDERT NIETS, ALLEEN DE NAAM

Het is alleen de naam waar je misschien aan moet wennen, verder verandert er niets. Sinds 1948 houden wij ons bezig met het produceren en ontwikkelen van elektrische gereedschappen, die zijn voorzien van de meest innovatieve Japanse technologieën. Door de jaren heen heeft onze kennis, vaardigheden en ervaringen gezorgd voor een sterke basis, welke garant staan voor natuurlijk dezelfde kwaliteit én innovativiteit in onze producten.

Hitachi Power Tools wordt per 1 oktober 2018 HiKOKI. Ook al zal de naam veranderen, je kunt nog steeds dezelfde kwaliteit én innovativiteit verwachten die je gewend bent van ons.

Bron: Hitachi Powertools Netherlands

donderdag 1 juni 2018

Hitachi word Hikoki WB Techniek doet mee

Grappig zo’n stemmetje als Mickey Mouse of gevaarlijk?

Op de kermis, op feestjes of op festivals worden vaak helium ballonnen verkocht als geschenkje. Deze feestelijke ballonnen zweven in allerlei modellen vrolijk in de lucht.

Op dit soort gelegenheden zie je ook vaak dat mensen eens willen uitproberen wat men elders heeft gezien of gehoord. Ze kopen een met Helium gevulde ballon en ademen een teug Heliumgas in. De omgeving vindt het natuurlijk erg grappig en jijzelf op dat moment waarschijnlijk ook, aangezien je daarna tijdelijk alleen maar kunt praten met een grappig piepstemmetje zoals Mickey Mouse.

Helium is niet geschikt voor inhalatie
Wat veel mensen niet weten is dat Helium helemaal niet geschikt is voor inhalatie. De gevolgen zijn niet altijd direct zichtbaar maar het inademen van Helium kan zelfs dodelijke gevolgen hebben. Helium is een licht edelgas. Het is niet giftig of brandbaar. Helium is kleurloos en dus niet zichtbaar. Ook heeft het geen specifieke geur. Helium is in soortelijk gewicht 7x lichter dan zuurstof. Echter na het verdwijnen van je piepstemmetje is de helium nog niet uit je bloed en longen verdwenen. Ingeademde helium verdrijft de zuurstof uit je longen waardoor levensbedreigende of levensveranderende omstandigheden kunnen ontstaan doordat je zuurstoftoevoer verstoord is door het heliumgas. Kortom Helium is leuk als ballonvulling maar niet voor inademen.

Waarvoor is helium dan wel bedoeld?
Helium is uitstekend geschikt als beschermgascomponent bij het lassen. Of als hulpgascomponent in CO2-lasers. Ook is vloeibare Helium uitstekend geschikt als koelmiddel voor supergeleiders. En zo zijn er nog vele toepassingen waarbij Helium uitstekend veilig gebruikt kan worden.

Bron: Westfalen Gassen Nederland

donderdag 15 februari 2018

Westfalen gassen helium is gevaarlijk WB Techniek
Adres

Europaweg Noord 7F
9403 BC Assen

Contact

Email: info@wbtechniek.nl 
Telefoon: +31 (0) 592 406100