online website builder

Nieuws

Ojee, mijn gascilinder zit niet vol…

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Als de kou in het land is, zien we het aantal meldingen over de druk in onze gascilinders stijgen. Daarnaast komen er ook veel meldingen binnen over niet goed gevulde acetyleen gascilinders. Doen wij als gasleverancier dan iets niet goed? Of is er iets anders aan de hand? Daarom geef ik u graag een kijkje in onze “gassen”-keuken, zodat u zich hierover geen zorgen meer hoeft te maken.

Het vulproces
Voor het vullen van gascilinders wordt gebruik gemaakt van druktabellen. Een gascilinder, gemeten bij een buitentemperatuur van 15 graden Celsius en een luchtdruk van 1 bar, moet na het vullen een druk hebben van 200 (of 300) bar. In de praktijk komt het zelden voor dat het buiten ook daadwerkelijk 15 graden is. Daarom worden druktabellen gebruikt om de verschillen in druk te berekenen en te compenseren die ontstaan door de lagere of juist hogere buitentemperatuur.

Plus of min
Als een cilinder in uw gasopslag staat en het vriest buiten een paar graden, dan zult u zien dat de druk van de cilinder na het aansluiten lager is dan de verwachte 200 of 300 bar. Het verschil kan zomaar oplopen tot wel 20 bar. Dit is echter een natuurkundig proces. Door de lage temperatuur gaan de gasmoleculen dichter tegen elkaar aan liggen waardoor het volume tússen de moleculen afneemt en de druk daalt. Als de cilinder een tijdje in uw warme werkplaats staat zult u zien dat de druk vanzelf weer oploopt tot normale waarden.
Andersom werkt het net zo: als het wármer is dan 15 graden zal de druk in de cilinder juist oplopen. Geen reden voor paniek, daar zijn de cilinders prima tegen bestand.

Acetyleen
Bij acetyleen cilinders werkt het iets anders. Het acetyleengas wordt opgelost in aceton of DMF. Als de cilinder erg koud is wil de acetyleen slecht vrijkomen uit het oplosmiddel. Hierdoor heeft u misschien het idee dat de cilinder veel sneller leeg is. Uw gevoel kan kloppen, maar door de kou kan er nog tot 30% acetyleen in de cilinder blijven zitten.
Tip: zet de gascilinder een dagje binnen zodat de cilinder minder koud is en u kunt er nog vele meters mee snijden.

Kortom: Zet uw gascilinder eerst een dag op een warmere of koelere plaats. Maar let op! Zijn de verschillen groter dan 20 bar, dan kan er, ondanks vele controles, toch iets aan de hand zijn met de cilinder. Neem in dat geval direct contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bron: Westfalen

donderdag 6 december 2018

gasflessen WB Techniek Assen

30 Day Comfort Challenge

Probeer onze Steel Blue-veiligheidsschoenen uit. Bent u de eerste 30 dagen niet tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

En ontvang een gratis cadeau*.

*Deze aanbieding geldt voor alle Steel Blue-werkschoenen die zijn gekocht tussen 1 oktober 2018 en 31 maart 2019. Als de werkschoenen niet aan uw verwachtingen m.b.t. comfort voldoen, neem dan een kopie van uw aankoopbewijs mee naar het verkooppunt, waar u uw werkschoenen hebt gekocht, om deze te ruilen (tegen dezelfde waarde) of om uw geld terug te krijgen.


Bron: Steel Blue

Vrijdag 23 november 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen

Prijswijziging Bahco 2019

Door onder andere de combinatie van innovaties, de inflatie op de Nederlandse markt en productiekosten zullen de prijzen vanaf 1 februarie 2019, een prijsstijging kennen van 2,4%.

De onderstaande lijnen zullen een prijsverlaging krijgen.
De S-line doppensets.
De ERGO schroevendraaiersets.
De 1RM-steekringratelsets.

Bron: SNA Europe

vrijdag 28 september 2018

Bahco gereedachap WB Techniek Assen

HIKOKI lanceert Multi-Volt-accu's.

De innovatieve accutechnologie van de Japanse fabrikant van elektrisch gereedschap Hitachi Power Tools / HiKOKI maakt het mogelijk om 36-volt-accu's in 18-volt-machines te gebruiken. De Multi-Volt-accu's zijn vanaf september verkrijgbaar.

Eén accu, twee voltklassen – geen probleem met de nieuwe en innovatieve Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI. De lithium-ion-accu’s van 36 volt zijn uitwisselbaar met de huidige 18-volt-machines. Dat is mogelijk dankzij de intelligente verbindingstechnologie: de accu kan detecteren of ze wordt gebruikt in een 18-volt- of een 36-volt-apparaat en past de spanning automatisch aan. "Met onze Multi-Volt accu's hebben we een technologie ontwikkeld die de gebruiker niet alleen hoge prestaties, maar ook volledige flexibiliteit biedt", zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools / HiKOKI België & Nederland. De Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI zijn vanaf september verkrijgbaar.

Zelfde formaat, meer vermogen

De BSL36A18 Multi-Volt-accu's hebben een capaciteit van 2,5 ampère-uur (Ah) bij 36 volt, en bij 18 volt is dat 5,0 Ah. Dat betekent dat de 36-volt-accu's een uitgangsvermogen hebben van 1.080 watt – en dat met dezelfde grootte als een gewone 18-volt-accu. De afmetingen en het gewicht blijven nagenoeg gelijk. Daardoor kunnen de Multi-Volt-accu's gebruikt worden met een breed scala aan 18-volt-apparaten.

Lange levensduur van de accu dankzij geïntegreerd koelsysteem

De flexibiliteit van Multi-Volt-accu’s is bijzonder nuttig bij een hoog vermogen, zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe snoerloze cirkelzaag C3606DA. De 36-volt-gereedschappen hebben de helft van de stroomsterkte van 18-volt-gereedschappen nodig om hetzelfde vermogen te bereiken. Dankzij het lagere voltage en een geïntegreerd koelsysteem verhit de accu veel trager. Dat heeft een positief effect op de capaciteit en de levensduur van de accu die over een langere periode zijn volle vermogen kan leveren. Met de accu-cirkelzaag C3606DA in combinatie met de nieuwe Multi-Volt-accu’s kunnen gebruikers het voordeel ervaren van de kracht en snelheid van de nieuwe accu. De nieuwe accuschroefboormachine DS36DA profiteert ook van het 36-volt-vermogen dat door de Multi-Volt-accu's wordt geleverd. In vergelijking met de huidige 18-volt-machines is de Multi-Volt-versie tot 20 procent sneller. Naast de Multi-Volt-accu's zijn de nieuwe apparaten ook uitgerust met bijzonder krachtige en duurzame koolborstelloze motoren.

Opgeladen in 32 minuten

Met behulp van de snellader UC18YSL3 zijn de nieuwe 36-volt-accu's in slechts 32 minuten volledig opgeladen. Alle laders van Hitachi Power Tools / HiKOKI voor slide lithium-ion-accu's zijn compatibel met de nieuwe Multi-Volt-accu's. Bovendien hebben de accu's een bijzonder lange levensduur: ze kunnen tot 1.500 keer worden opgeladen zonder noemenswaardige invloed op de prestaties. De beschikbare energie in de accu wordt weergegeven op de accu zelf door middel van een viertrapslaadindicator.

Baanbrekende technologie

Qua compatibiliteit zijn de nieuwe Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI uniek in de sector. Bij vergelijkbare wattages zijn ze ook lichter en kleiner dan de concurrentie. De revolutionaire accutechnologie zet nieuwe maatstaven voor snoerloze vrijheid. "Met de nieuwe generatie Multi-Volt-accu’s doorbreekt Hitachi Power Tools / HiKOKI de beperkingen waaraan de voltklassen tot nu toe onderhevig waren", zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools / HiKOKI België & Nederland.

Bron: HiKoki

vrijdag 14 september 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen

Eén accu-systeem voor gereedschap van 9 fabrikanten

Negen fabrikanten van elektrisch gereedschap presenteren een gemeenschappelijk accu-systeem. Zo kunnen professionele vakmannen met één accu machines van verschillende merken bedienen. De basis van het Cordless Alliance Systeem (kortweg CAS) is de accu-technologie van Metabo. De andere fabrikanten die meedoen zijn Rothenberger, Mafell, Collomix, Eisenblätter, Eibenstock, Starmix, Haaga en Steinel.

Metabo zet al enige jaren in op de snoerloze bouwplaats en innoveert op accutechnologie. De nieuwste generatie van de Metabo LiHD-accu-packs levert in de 18 Volt-uitvoering met 10 accu-cellen een vermogen van max. 1.600 Watt bij een capaciteit van 8.0 Ah. “Met LiHD hebben wij zelfs voor toepassingen waarvoor zeer veel energie nodig is voldoende vermogen. Daarom kunnen wij tegenwoordig elk elektrisch gereedschap als accu-machine bouwen – en wel zo dat deze aan de eisen voldoet van professionele gebruikers wat vermogen en duur betreft”, aldus directeur Horst Garbrecht van het bedrijf uit het Duitse Nürtingen.

Aan de professionele gebruikers heeft men ook gedacht toen het idee voor CAS ontstond. “Wij spreken intensief met de gebruikers over hun eisen- en wensenpakket. En in veel van deze gesprekken staat één wens helemaal bovenaan: de flexibiliteit om met slechts één accu-systeem en de machines van verschillende merken te kunnen werken. Bij machines met snoer is dat natuurlijk ook geen probleem, daar is het stopcontact de universele interface van alle merken. Maar de accu-systemen van de afzonderlijke merken zijn tot nu toe niet onderling uitwisselbaar. Dat willen wij in ieder geval voor de machines van de CAS-partners veranderen. Zo hebben de gebruikers twee mogelijkheden: de keuze om zonder snoer te werken – en die om machines van verschillende merken net als bij gesnoerde machines te kunnen combineren”, zo legt Garbrecht de basisgedachte van CAS uit.

Gezamenlijk merk voor herkenbaarheid
“Daarbij zou technisch gezien geen eigen merk voor de samenwerking noodzakelijk zijn. De uitwisselbaarheid van accu-packs, laders en machines zou ook een feit zijn, als alle producenten de desbetreffende componenten onder hun vaste merken zouden verkopen. Maar natuurlijk is het samenwerkings-merk voor de informatie van de gebruikers enorm belangrijk. Zonder CAS zouden zij niet makkelijk kunnen herkennen welke producenten met hetzelfde accu-systeem werken en daarom onderling 100% uitwisselbaar zijn.”

Bron: Metabo

dinsdag 11 september 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen
Mobirise

Wat zijn we trots en enthousiast om u een nieuwe lijn van kledij te presenteren die al jaren hoog op ons verlanglijstje stond: De PRIO SERIE!
De PRIO-serie is een geheel nieuwe lijn van werkkleding waardoor we door grote volumes en slim denken, een goede kwaliteit kunnen aanbieden voor weinig geld.

Deze collectie werd dus ontwikkeld rekening houdend met 3 belangrijke kenmerken: hoge kwaliteit, gunstige prijs en een uitgebreid kleurenplaat.

Prijsverhogong poetspapier en doeken.

Het gaat goed met de economie en dat is heel mooi, maar dit heeft ook een keerzijde. De mondiale vraag naar grondstoffen is enorm en daardoor ontstaat er een krapte op de markt die prijsaanpassingen tot gevolg heeft. Dat is al te zien in de brandstofprijzen, energie- en loonkosten en de prijzen in het goederentransport.

Ook in onze sector hebben wij te maken met stijgende kostprijzen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om met ingang van 17 september aanstaande onze prijzen met 4,5% aan te passen, met uitzondering van ons milieuvriendelijke Eco Natural papier-assortiment.

Daarnaast hanteren wij de bruto prijslijsten van Kimberly & Clark, Vikan, SCA, DEB, Maco, Vendor en Satino Black waarop uw standaard condities op van toepassing zijn.

Bron: Boso

woensdag 18 juli 2018

boso poetsdoeken en papier WB Techniek Assen

ER VERANDERT NIETS, ALLEEN DE NAAM

Het is alleen de naam waar je misschien aan moet wennen, verder verandert er niets. Sinds 1948 houden wij ons bezig met het produceren en ontwikkelen van elektrische gereedschappen, die zijn voorzien van de meest innovatieve Japanse technologieën. Door de jaren heen heeft onze kennis, vaardigheden en ervaringen gezorgd voor een sterke basis, welke garant staan voor natuurlijk dezelfde kwaliteit én innovativiteit in onze producten.

Hitachi Power Tools wordt per 1 oktober 2018 HiKOKI. Ook al zal de naam veranderen, je kunt nog steeds dezelfde kwaliteit én innovativiteit verwachten die je gewend bent van ons.

Bron: Hitachi Powertools Netherlands

donderdag 1 juni 2018

Hitachi word Hikoki WB Techniek doet mee

Grappig zo’n stemmetje als Mickey Mouse of gevaarlijk?

Op de kermis, op feestjes of op festivals worden vaak helium ballonnen verkocht als geschenkje. Deze feestelijke ballonnen zweven in allerlei modellen vrolijk in de lucht.

Op dit soort gelegenheden zie je ook vaak dat mensen eens willen uitproberen wat men elders heeft gezien of gehoord. Ze kopen een met Helium gevulde ballon en ademen een teug Heliumgas in. De omgeving vindt het natuurlijk erg grappig en jijzelf op dat moment waarschijnlijk ook, aangezien je daarna tijdelijk alleen maar kunt praten met een grappig piepstemmetje zoals Mickey Mouse.

Helium is niet geschikt voor inhalatie
Wat veel mensen niet weten is dat Helium helemaal niet geschikt is voor inhalatie. De gevolgen zijn niet altijd direct zichtbaar maar het inademen van Helium kan zelfs dodelijke gevolgen hebben. Helium is een licht edelgas. Het is niet giftig of brandbaar. Helium is kleurloos en dus niet zichtbaar. Ook heeft het geen specifieke geur. Helium is in soortelijk gewicht 7x lichter dan zuurstof. Echter na het verdwijnen van je piepstemmetje is de helium nog niet uit je bloed en longen verdwenen. Ingeademde helium verdrijft de zuurstof uit je longen waardoor levensbedreigende of levensveranderende omstandigheden kunnen ontstaan doordat je zuurstoftoevoer verstoord is door het heliumgas. Kortom Helium is leuk als ballonvulling maar niet voor inademen.

Waarvoor is helium dan wel bedoeld?
Helium is uitstekend geschikt als beschermgascomponent bij het lassen. Of als hulpgascomponent in CO2-lasers. Ook is vloeibare Helium uitstekend geschikt als koelmiddel voor supergeleiders. En zo zijn er nog vele toepassingen waarbij Helium uitstekend veilig gebruikt kan worden.

Bron: Westfalen Gassen Nederland

donderdag 15 februari 2018

Westfalen gassen helium is gevaarlijk WB Techniek
Adres

Europaweg Noord 7F
9403 BC Assen

Contact

Email: info@wbtechniek.nl 
Telefoon: +31 (0) 592 406100